Kodėl sūdant lašinius dedamas cukrus?

Sūdyti lašiniai

Sūdyti lašiniai su cukrumi – tikras delikatesas. Nebijokite šių dviejų ingredientų derinio. Cukrus taukų nepadarys saldžių. Dėl saldaus marinato taukai tampa švelnūs ir minkšti, o skonis išlieka toks pat kaip sūdant kitame įprastame marinate.

Kaip sūdyti lašinius?

Svarbus šio recepto ingredientas yra česnakai. Taukų sūdymas sūryme su cukrumi nėra toks greitas procesas, kaip, pavyzdžiui, sūdymas druska, bet rezultatas bus daug geresnis, nei manote.

Paruošimas

Užvirinkite vandenį ir supilkite į stiklainį. Ten įpilkite šaukštą cukraus.

Atskiroje lėkštėje sumaišykite tris šaukštus druskos, žiupsnelį pipirų ir sutraiškytą česnaką. Lašinius apvoliojame mišinyje, tada dedame į tuščią stiklainį.

Saldų vandenį atvėsinkite iki kambario temperatūros ir šiuo vandeniu užpilkite lašinius. Lašinius keletą dienų reikia marinuoti šiame vandenyje.

Svarbu, kad visą tą laiką stiklainis stovėtų su dangteliu kambario temperatūroje.

Kai vanduo tampa drumstas, lašiniai dedami į šaldytuvą, tada po paros galėsite juos valgyti.

Atidarius stiklainį, lašinius geriau suvynioti į kepimo popierių. Burnoje tirpstantys švelnūs taukai paruošti. Gero apetito!

Dalintis:
Exit mobile version