Svogūnų nuplikymas verdančiu vandeniu yra paprasta gudrybė, kuri gali gerokai pagerinti patiekalo skonines savybes. Šis metodas padeda svogūnams tapti mažiau aštriems ir kartiems, be to, jie tampa lengviau virškinami.
Svogūnai yra būtinas daugelio patiekalų ingredientas. Tačiau jo aštrus ir deginantis skonis gali patikti ne visiems. Svogūnų nuplikinimas verdančiu vandeniu yra paprastas ir veiksmingas būdas sušvelninti jų skonį ir atsikratyti šios daržovės kartumo.
Skonio sušvelninimas
Žali svogūnai gali būti pernelyg aštrūs arba kartūs. Nuplikymas padeda sumažinti jo aštrumą, todėl skonis tampa švelnesnis ir malonesnis.
Geresnis virškinimas
Kai kurie žmonės blogai toleruoja žalius svogūnus, dėl to gali sutrikti skrandžio veikla. Svogūnus nudeginus, juos lengviau virškinti.
Sumažėja kvapas
Svogūnai burnoje palieka pastebimą ir įkyrų kvapą. Šis procesas padeda sumažinti jo intensyvumą.
Paruošimas salotoms
Salotoms ir šaltiems užkandžiams nuplikyti svogūnai suteikia subtilaus saldumo be pernelyg didelio aštrumo.
Kaip tinkamai nuplikyti svogūnus?
Svogūnus nuplikyti verdančiu vandeniu gana paprasta. Su šia užduotimi gali susidoroti absoliučiai kiekvienas. Štai ką reikia daryti:
- Svogūną supjaustykite pusžiedžiais arba kubeliais, priklausomai nuo recepto.
- Supjaustytus svogūnus užpilkite verdančiu vandeniu taip, kad jie būtų visiškai apsemti.
- Palikite svogūnus verdančiame vandenyje 1-2 minutes.
- Atsargiai nusunkite karštą vandenį.
- Nuplaukite svogūnus šaltu vandeniu, kad sustabdytumėte virimo procesą.