Patyrusios šeimininkės niekada neišmeta svogūnų lukštų. Juk gerai žinomos daržovės lukštas visai ne šiukšlė. Surinkti lukštai gali būti naudingi įvairiose situacijose. Ir kalbame ne tik apie sodininkystę ir daržininkystę.
Svogūnų lukštus taip pat galima panaudoti gaminant maistą. Pavyzdžiui, verdant ryžius.
Kaip panaudoti svogūnų lukštus verdant ryžius?
Praėjus kelioms minutėms nuo kruopų virimo pradžios, į puodą įberkite šiek tiek svogūnų lukštų.
Lukštus reikia išimti iš verdančio skysčio likus kelioms sekundėms iki kaitlentės išjungimo.
Kuo padės svogūnų lukštų naudojimas?
Dėl šio nestandartinio “ingrediento” ryžių košė įgaus daug ryškesnį skonį. Be to, dėl svogūnų lukštų patiekalas taps sveikesnis: grūduose bus papildomų svarbių junginių ir mikroelementų.