Alus retai naudojamas gaminant maistą dėl savo specifinio skonio. Tačiau šis gėrimas gali būti labai naudingas kepant mėsą, pavyzdžiui šašlykus.
Taigi, alus gali labai pagerinti šašlykų skonį. Taip yra todėl, kad alus reaguoja su mėsos skaidulomis, jas suminkština ir padaro minkštas bei sultingas. Tačiau šia savybe pasižymi ir paprastas gazuotas mineralinis vanduo.
Kita vertus, alus gali suteikti mėsai neįprastą ir malonų poskonį. Žinoma, tai priklausys nuo gėrimo kokybės ir rūšies.
Gamindami šašlykus iš paukštienos, turėtumėte rinktis šviesų alų. Kitų rūšių mėsą reikėtų apšlakstyti su tamsiu alumi.
Šašlykus aluje galite marinuoti arba tiesiog apšlakstyti jau kepamą mėsą.