Slyvos – vienas sveikiausių delikatesų žiemą. Kodėl jums reikia valgyti šiuos džiovintus vaisius prasidėjus šalčiams?
Turinys
5 naudingos slyvų savybės
Vitaminai
Slyvose yra kalcio, fosforo, magnio, jodo, cinko, vario, augalinių skaidulų ir organinių rūgščių. Jame taip pat gausu kalio. Džiovintuose vaisiuose yra vitaminų B, E, PP ir provitamino A. Jie padės sustiprinti imunitetą žiemą.
Dėl energijos
Žiemą organizmui reikia daug daugiau energijos. Slyvų sudėtyje yra gliukozės, sacharozės ir fruktozės, kurios yra atsakingos už jūsų energiją.
Nuo depresijos
Taip pat žiemą padidėja nerimo lygis. Norint jį sumažinti, reikia B grupės vitaminų, kurių yra džiovintose slyvose.
Dėl imuniteto
Slyvose yra daug laisvųjų radikalų, kurie kovoja su bakterijomis. Be to, jame gausu vitamino C, kuris yra galingas antiseptikas.
Dėl grožio
Slyvose yra daug antioksidantų, kurie padeda sulėtinti senėjimą. Šis džiovintas vaisius yra naudingas norint išvengti raukšlių, bėrimų ir sudirgimų.