Šventėms galite pradėti ruoštis jau dabar! O geriausia pradėti nuo to, kad išsaugosite receptus, kuriuos tikrai norėsite panaudoti. Šį pyragą labai lengva paruošti, o visiems svečiams jis tikrai patiks.
Žalias, neįprastas ir stebėtinai skanus. Tortas, į kurį pridėta slapto ingrediento ir kuris sluoksniuojamas su maskarponės kremu, taps “desertų-stalo žvaigžde”.
Žaliųjų samanų pyrago receptas
Pagaminsite per 1,5 val.
Ingredientai
Pagrindui:
- 450 g šaldytų špinatų;
- 1 puodelis cukraus (arba cukraus pudros);
- 3 kiaušiniai;
- 2 puodeliai kvietinių miltų;
- 2 šaukštai kepimo miltelių;
Pertepimui:
- 250 g maskarponės sūrio (šalto);
- 200 ml 36 % arba 30 % grietinėlės (šaltos);
- 4 šaukštai cukraus pudros;
- 1 arbatinį šaukštelį vanilės.
Paruošimas
- Atšildykite šaldytus špinatus sietelyje, tada išspauskite vandens perteklių ir suplakite trintuvu iki vientisos masės.
- Išplaktus šviežius špinatus sudėkite į puodą ir maišydami kaitinkite apie 1-2 minutes, kol jie nuvys, tada sutrinkite.
- Kiaušinius sudėkite į dubenį, uždenkite šiltu vandentiekio vandeniu ir palikite kelioms minutėms, jei reikia, pakeiskite vandenį į šiltesnį.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Įmuškite kiaušinius į dubenį, suberkite cukrų ir plakite, kol taps purūs.
- Tada nuolat plakant plona srovele supilkite aliejų.
- Sudėkite špinatų tyrę ir nedideliu greičiu maišykite mikseriu, kol ingredientai susijungs į vientisą masę.
- Atskirai persijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais.
- Supilkite į plaktus kiaušinius ir maišykite nedideliu greičiu, kol ingredientai susijungs į vientisą tešlą.
- Supilkite masę į 24 cm skersmens kepimo formą (dugną išklokite popieriumi) ir kepkite apie 40-45 minutes (kol degtukas bus sausas).
- Išimkite ir visiškai atvėsinkite.
- Maskarponės sūrį ir grietinėlę sudėkite į mikserio dubenį, suberkite cukraus pudrą ir vanilę.
- Plakite kelias minutes, kol masė padidės ir taps puri.
- Perpjaukite tortą į 2 dalis. Apatinę dalį padėkite ant torto stovo arba lėkštės. Aptepkite maskarponės kremu.
- Iš viršutinės žalios torto dalies šaukštu išimkite žalią centrą ir uždėkite jį ant kremo. Tuščio tešlos “kupolo” nenaudosime.
- Papuoškite vaisiais ir mėtų lapeliais.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi