Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokias kruopas reikia nuplauti prieš gaminant: ne visi žino, kodėl tai būtina

1 min. skaitymo

Prieš verdant kruopas jas reikia nuplauti – apie tai tikriausiai žino dauguma žmonių, tik ne visi žino, kodėl. Iš pirmo žvilgsnio viskas labai paprasta. Pildami kruopas tiesiai iš pakuotės į puodą, galite virti košę su dulkėmis, šiukšlėmis ir ten atsidūrusiais vabzdžiais. Tiesą sakant, viskas yra šiek tiek sudėtingiau, nes būtent po plovimo kai kurie grūdai leidžia atskleisti visą savo skonį.

KODĖL PLAUTI KRUOPAS?

Be pačių kruopų, pakuotėje greičiausiai bus lukštų, visokių augmenijos liekanų ir kitų nešvarumų, dulkių ir galbūt vabzdžių. Dažniausiai ši nelaimė nutinka su perlinėmis kruopomis ir grikiais, soromis ir ryžiais, žirneliais, pupelėmis, lęšiais ir kitais ankštiniais augalais.

Prieš verdant soras ir ryžius, kelis kartus perplaunami, kol vanduo po plovimo tampa visiškai skaidrus. Atsikratę miltingumo, galite virti.

PLAUTI NEREIKIA

Bulguro, kuskuso, manų kruopų ar avižinių dribsnių plauti nereikia. Procedūra gali turėti įtakos patiekalo skoniui, o manų kruopos bus netinkamos virti.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *