Kad kava iš tiesų atskleistų savo turtingą skonį ir aromatą, svarbu žinoti jos ruošimo paslaptis.
Kava – tai ne tik žvalinantis rytinis gėrimas. Tai ritualas, suteikiantis energijos ir malonumo. Tačiau norint, kad kava iš tiesų atskleistų savo turtingą skonį ir aromatą, svarbu žinoti jos ruošimo paslaptis.
Šiandien pasidalysime auksiniu kavos ir vandens santykio standartu, kuris padės jums pasigaminti tobulą gėrimą.
Kavos ir vandens santykis
- 2 valgomieji šaukštai maltos kavos 250 ml vandens. Šis santykis laikomas klasikiniu ir leidžia gauti stiprią, sodrią ir malonaus skonio kavą.
Svarbu: šaukštelių dydžiai gali skirtis, todėl rekomenduojame naudoti matavimo šaukštelį, kad būtų užtikrintas tikslumas.
- Jei norite švelnesnio skonio: 1,5 šaukšto kavos 250 ml vandens.
- Jei norite stipresnės kavos: 250 ml vandens naudokite 2,5 valgomojo šaukšto kavos.
Kavos malimas
- Kavos aparatui: naudokite vidutinio malimo kavą.
- Turkiškam kavos aparatui: naudokite smulkų malimą.
Papildomi patarimai:
- Naudokite šviežiai skrudintą kavą.
- Kavą laikykite sandariame inde, vėsioje ir tamsioje vietoje.
- Kavai virti nenaudokite verdančio vandens. Ideali vandens temperatūra yra 90-96 °C.
- Nepervirkite kavos.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi