Virėjai turėtų atkreipti dėmesį į kiaušinio trynio spalvą. Faktas yra tai, kad nuo šios savybės priklauso produkto skonis ir kitos savybės. Dažnai daugelis žmonių klausia: “Kokios spalvos kiaušinio trynys turi būti?” Atsakymas labai paprastas: kuo ryškesnis ir sodresnis atspalvis, tuo geriau.
Privalumai
Jei kiaušinio trynys yra oranžinės arba ryškiai geltonai spalvos, virėjas gali būti tikras dėl aukštos produkto kokybės. Ryški trynio spalva rodo didelį vitamino A ir kitų žmogaus organizmui naudingų junginių kiekį. Tai yra įrodymas, kad višta buvo gerai šeriama ir racione buvo visi svarbūs komponentai. Tokie kiaušiniai bus naudingi mūsų organizmui ir malonaus skonio. Blyškios spalvos trynys rodo maistinių medžiagų trūkumą.