Ne kiekvienas žmogus žino, kad ne visų rūšių maisto produktai skirti laikyti šaldytuve. Paruošėme trumpą produktų sąrašą, ko negalima laikyti šaldytuve.
Bulvės
Bulvių nereikėtų laikyti šaldytuve, nes dėl temperatūros svyravimų krakmolas virsta cukrumi, o tai turi įtakos skoniui ir tekstūrai. Norint išsaugoti bulvių šviežumą ir kokybę, rekomenduojama jas laikyti vėsioje, tamsioje vietoje, pavyzdžiui, sandėliuke ar rūsyje, kad jos nesudygtų ir nesugestų.
Pomidorai
Pomidorų laikymas šaldytuve sutrikdo nokimo procesą, todėl jie praranda skonį ir paruduoja. Kad neprarastumėte drėgmės ir užtikrintumėte maksimalų šviežumą, juos verta laikyti kambario temperatūroje, koteliu žemyn, kad neprarastų drėgmės ir būtų maksimaliai švieži.
Svogūnai
Venkite laikyti svogūnus šaldytuve, nes dėl viduje esančios drėgmės jie tampa minkšti ir supelija. Vietoj to laikykite jį vėsioje, sausoje ir gerai vėdinamoje vietoje, pavyzdžiui, tinkliniame maišelyje ar krepšyje.
Česnakai
Be to, česnakų nereikėtų laikyti šaldytuve. Dėl žemos temperatūros ir drėgmės jis gali tapti guminis ir supelijęs. Česnakus laikykite sausoje, vėdinamoje patalpoje kambario temperatūroje, naudodami rudą popierinį maišelį orui cirkuliuoti.
Duona
Duonos nerekomenduojama laikyti šaldytuve, nes žema temperatūra pagreitina džiūvimo procesą, todėl ji greitai genda. Kad duona išliktų šviežia ir minkšta, laikykite ją kambario temperatūroje duoninėje arba sandariame inde. Taip pat venkite tiesioginių saulės spindulių.