Sultingi, purūs, aromatingi kotletai puikiai tinka šeimos susibūrimams ir šventėms. Paprastai šį patiekalą gaminame iš maltos mėsos. Tačiau ką daryti, jei namuose jos neturite?
Šį produktą galima pakeisti vištienos širdelėmis. Taigi, tai neįprasti, bet ypatingai skanūs kotletai.
Kaip paruošti vištienos širdelių kotletus?
Ingredientai:
- vištienos širdelės – 300 g
- svogūnas – 1 vnt;
- česnako – 1 skiltelė;
- kiaušinis – 1 vnt;
- manų kruopos – 6 valg. šaukštai;
- pipirų, druskos – pagal skonį;
- augalinis aliejus – kepimui.
Gaminimas:
- Vištienos širdelės kruopščiai nuplaunamos po tekančiu vandeniu. Pašalinkite riebalus, kanalus, kraujagysles ir dar kartą nuplaukite.
- Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką.
- Paruoštas vištienos širdeles kartu su svogūnais ir česnakais sumalkite mėsmale.
- Į gautą masę įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, pipirų ir manų kruopų. Viską gerai išmaišykite, indą su malta mėsa uždenkite maistine plėvele ir palikite 15-20 min. brinkti.
- Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, šaukštu sudėkite maltą mėsą ir suformuokite paplotėlius. Kepkite juos ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi