Valgyti džiovintus vaisius gali būti ir naudinga, ir kenksminga sveikatai. Pastarasis kelia grėsmę tiems, kurie per dažnai juos valgo. Kas gali nutikti?
Turinys
Virškinimo sutrikimai
Džiovintų vaisių perteklius gali sukelti virškinimo trakto problemų, tokių kaip mėšlungis, pilvo pūtimas, pilvo skausmas, vidurių užkietėjimas arba viduriavimas. Taip atsitinka dėl per didelio skaidulų vartojimo.
Antsvoris
Džiovinti vaisiai turi daug kalorijų, tad valgant džiovintų vaisių per daug priaugama papildomo svorio. Būkite atsargūs ir dažniau užkandžiams rinkitės sveikas nekaloringas daržoves ir vaisius.
Burnos ertmės ligos
Džiovinti vaisiai yra turtingas fruktozės šaltinis ir kartais yra padengti pridėtu cukrumi. Tačiau dėl savo konsistencijos jie dažnai prilimpa prie dantų. Tai gali sukelti kariesą, nes produkto dalelės lieka ant dantų net ir po burnos skalavimo.
Cukraus kiekio kraujyje mažinimas
Džiovinti vaisiai turi aukštą glikemijos indeksą. Tai sukelia greitą cukraus kiekio kraujyje šuolį. Tačiau tai taip pat greitai sumažina energijos lygį, todėl sumažėja cukraus kiekis.
Astmos paūmėjimas
Sieros dioksidas, naudojamas džiovintiems vaisiams konservuoti, gali sukelti alergiją ir astmos simptomus, jei šie produktai vartojami dideliais kiekiais.