Daugelis žmonių bananus renkasi kaip greitą ir maistingą užkandį, produktas dedamas į glotnučius, kokteilius. Bet ar žinote kokius bananus – žalius ar geltonus – reikėtų pirkti, kad organizmui būtų kuo daugiau naudos? Pasirodo kai kurie suklysta.
BANANŲ NAUDA
Skaniuose bananuose gausu kalio, magnio, fosforo, antioksidantų ir vitaminų. Akivaizdi bananų nauda širdžiai padidina jų reitingą sveiko maisto sąraše. Vaisiai tinka tiems, kurie linkę į stresą, kad pagerintų nuotaiką.
SKIRTUMAS TARP ŽALIŲ IR GELTONŲ BANANŲ
Neprinokę (žali) vaisiai turi daugiau krakmolo nei prinokę. Valgant žalius bananus gali padidėti dujų susidarymas ir pilvo diskomfortas. Geltonuose bananuose daugiau cukraus, tokiuose vaisiuose daug maistinių medžiagų, maistinių skaidulų ir vitaminų.
KOKIUS PATIEKALUS GALIMA PASIGAMINTI IŠ BANANŲ
Iš bananų ruošiami įvairūs skanėstai, tarp jų ir desertai bei kepiniai: bananiniai blynai ir desertai, šarlotės, bandelės, blynai.