Grietinė, kurioje yra didelis procentas riebalų, nepakenks, jei neviršysite leistinos vartojimo normos. Tačiau dietinei mitybai geriau rinktis grietinę, kurios riebumas 10-15 %.
Kokio riebumo grietinė yra sveikesnė?
Kaip minėta, 10-15 % riebumo grietinė geriau tinka žmonėms, kuriems draudžiama valgyti riebų maistą.
Grietinė, kurios riebumas 20 % ir daugiau, yra kaloringesnė, tačiau joje yra daugiau cinko ir cholesterolio.
Jie dalyvauja testosterono, kuris svarbus vyrų sveikatai, sintezėje. Todėl vyrams geriau rinktis riebią grietinę.
Mitybos specialistai rekomenduoja riebią grietinę valgyti su šviežiomis nekrakmolingomis daržovėmis ir žolelėmis.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi