Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kuria puse dėti foliją ant kepimo skardos: ar tai skiriasi?

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
2 min. skaitymo

Facebook kulinarijos grupėse dažnai galima rasti klausimų, iš kurios folijos pusės uždengti kepimo skardą arba kuria puse dėti foliją, kad nepridegtų. Ar tikrai yra skirtumas tarp matinio ir blizgaus folijos paviršiaus? Išsiaiškinkime.

Dėl technologinio proceso susidaro skirtingi folijos paviršiai. Aliuminis susukamas į plonus folijos lakštus metaliniais voleliais. Dėl šio proceso viena folijos pusė nupoliruojama iki blizgesio, o kita pusė lieka matinė.

Kuria puse dėti foliją ant kepimo skardos?

Dažniausiai kepinius rekomenduojama vynioti taip, kad matinė pusė būtų išorėje. Yra nuomonė, kad tokiu būdu matinė pusė neatspindės šilumos ir produktai greičiau iškeps.

Tiesą sakant, nesvarbu, kuria puse dedate foliją: matinę ar blizgią. Galutinio produkto skonis bus toks pat pirmuoju ir antruoju atveju.

Nesvarbu, kuria puse dėti foliją kepant bulves ar kitus kepinius. Svarbu tik tai, kaip sandariai produktai suvynioti į foliją: oro sluoksnis tarp folijos ir produktų gali sumažinti folijos viduje esančios erdvės temperatūrą ir taip pailginti gaminimo laiką.

Atkreipkite dėmesį, kad kepimui orkaitėje yra speciali folija. Viena iš jos pusių yra padengta specialia nepridegančia danga. Dažniausiai ši pusė yra matinė ir turi specialų gamintojo ženklą.

Kuria puse dėti foliją

Kuri folijos pusė išlaiko šaltį?

Priminsime, kad blizgioji folijos pusė iš dalies atspindi šviesą ir šilumą, o matinė, atvirkščiai, sugeria šilumą. Taigi, jei patiekalas turi likti šaltas, apverskite jį blizgia puse į išorę. Jei norite ilgiau išlaikyti indą šiltą, apvyniokite jį blizgia puse į vidų.

Tačiau esant aukštai temperatūrai – kepant orkaitėje – šie skirtumai neturi reikšmės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus