Kuris svogūnas naudingiausias: raudonas, baltas ar žalias?


yra daugelio lietuviškų patiekalų pagrindas. Jie naudojami padažui, troškinimui, kepimui ir salotoms. Nuo seniausių laikų ši daržovė buvo laikoma puikiu vaistu nuo daugelio ligų. Kuris svogūnas yra naudingiausias sveikatai?

Baltasis svogūnas

Šios sultys turi natūralaus antibiotiko savybių, galinčių apsaugoti organizmą nuo infekcijų ir peršalimo ligų. Be to baltuosiuose svogūnuose yra medžiagų, kurios padeda kovoti su vėžinėmis ląstelėmis.

Paprasti svogūnai

Paprastas svogūnas puikiai pagerina medžiagų apykaitą. Jis taip pat teigiamai veikia širdį dėl kalio, magnio, cinko ir B grupės vitaminų.

Žalias svogūnas

Jame yra daug naudingų vitaminų ir mikroelementų – vitaminų A ir B, fitoncidų, geležies, cinko, fluoro, magnio.

Raudonieji svogūnai

Raudonasis svogūnas

Tokiuose svogūnuose natūralių antioksidantų yra beveik dvigubai daugiau nei kitų rūšių svogūnuose. Šie svogūnai atlieka cisteino (amino rūgščių) gamybos proceso suaktyvinimą organizme, o tai padeda sumažinti vidaus organų intoksikacijos lygį ir svorio netekimą.

Būtent šios rūšies svogūnai yra naudingiausi, nes raudonuosiuose svogūnuose yra antocianinų ir kvercetinų.

Antocianinai ir kvercetinai yra priešuždegiminiai cheminiai junginiai, kurie padeda sumažinti patinimą, naikina vėžines ląsteles ir netgi padeda kontroliuoti cukraus kiekį kraujyje.

Išeiti iš AMP versijos