Švelniai sūdyta lašiša yra populiarus užkandis tiek šventėms, tiek kiekvienai dienai. Tikriausiai sutiksite, kad ši žuvis labai dažnai puošia šventinį stalą. Ji dera su daržovėmis, varške ir net blynais.
Tikrai neverta pirkti jau sūdytos lašišos parduotuvėje (po 100 g.), nes ji daug brangesnė ir ne tokia skani, kaip pasūdyta namuose.
Procesas nesudėtingas ir nereikalaujantis daug laiko.
Lašišos sūdymas namuose
- Pirmiausia lašišą reikia perpjauti išilgai ir išimti pagrindinį kaulą. Jeigu jau turite filė, to daryti nereikia.
- Į gilaus dubens dugną įberkite šaukštą cukraus ir šiek tiek druskos.
- Tada ant viršaus uždėkite žuvies gabalėlį, kurį taip pat reikia apibarstyti 2 šaukštų druskos ir 1 šaukšto cukraus mišiniu.
- Uždenkite indą su žuvimi ir palikite jį šaldytuve 15-17 valandų.
- Po to išimkite likusią druską ir supjaustykite lašišą porcijomis. Tada užkandį galite patiekti.
Tai labai paprastas lašišos sūdymo būdas. Šį receptą galite papildyti česnaku. Česnakas praturtins žuvies skonį dar labiau. Tiesiog smulkiai supjaustykite 2-3 česnako skilteles ir įdėkite į indą kartu su druska ir cukrumi.