Gastronomijos gidas „Taste Atlas” visai neseniai sudarė geriausių pasaulio sūrių TOP-100. Ir nors jam „vadovauja” pripažinti pasaulio sūrininkystės lyderiai, į šį reitingą pateko ir lietuviai.
Gastronominis atlasas „Taste Atlas”, kuriame kaupiamos gurmaniškos pasaulio virtuvės, patiekalų ir restoranų apžvalgos, reguliariai skelbia įvairius reitingus. Per pastarąjį pusmetį Latvija kelis kartus buvo įtraukta į „Taste Atlas” reitingus, tačiau ne į geriausius, o blogiausius. Praėjusių metų pabaigoje Kurzemės pyragas „Sklandrausis” užėmė penktą vietą antitop’e – neskaniausių pasaulio patiekalų reitinge. O Latvijos virtuvė buvo išstumta iš geriausių Europos virtuvių reitingo, kurį sudarė gurmanai.
Neseniai buvo paskelbtas naujas geriausių pasaulio sūrių reitingas.
Štai kaip atrodo geriausiųjų penketukas:
- Parmigiano Reggiano (Italija)
- Mozzarella di Bufala Campana (Italija)
- Queso Payoyo (Ispanija)
- Burrata (Italija)
- Stracchino di Crescenza (Italija)
Lenkiškas avių pieno sūris „Bundz” užima garbingą 22 vietą. Švediškas čederio sūris Prästost užima 32 vietą.
Lietuviškas sūris „Liliputas” užima 27 vietą.