Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Maltos kavos pasirinkimas parduotuvėje: į ką atkreipti dėmesį

2 min. skaitymo

Kokybiškas maistas ir gėrimai yra raktas ne tik į mūsų sveikatą, bet ir į mūsų laimę. Tačiau gerai kavai reikia ne tik gerų virimo įgūdžių. Reikia pasirinkti tinkamą kavą! Nuo ko pradėti? Žinoma, nuo kelionės į parduotuvę. O tada…

Skrudinimo data

Kai kurie kavos mėgėjai naiviai tiki, kad kava neturi galiojimo termino. Tai reiškia, kad jie nusiperka maltos kavos pakelį ir viskas gerai! Ją galima gerti metus ar net dvejus, kol ji nesupelys ar joje neatsiras voratinklių. Kaip manote?

Svarbu! Kavos pupelių šviežumas priklauso nuo skrudinimo datos. O tai, savo ruožtu, turi įtakos gėrimo skonio savybėms.

Kava iš esmės yra uoga, kuri genda kaip ir bet kuris kitas maisto produktas. Todėl senos kavos pupelės lengvai gali suteikti nemalonų poskonį paruoštame gėrime.

Svarbu! Ant pakuotės nurodyta apdorojimo data yra svarbi! Geriausia kavą ruošti praėjus 7 dienoms (iki 21 dienos) nuo skrudinimo datos.

Espresso kavos ruošimas

Skrudinimo būdas

Jų yra daugybė. Ir visi būdai yra skirtingi. Kiekvienas skrudinimo būdas suteikia gėrimui savitą skonį.

Pavyzdžiui, būtent skrudinant išgaunamas riešutų ar šokolado kavos skonis.

Svarbu! Stiprus skrudinimas kavos pupelėms suteikia sodrų, kartoką skonį. Lengvas skrudinimas suteikia vaisinį, rūgštesnį skonį.

Būtinai turėtumėte išbandyti skirtingus skrudinimo variantus, kad išsirinktumėte, kuris jums bus įdomesnis ir skanesnis.

Įvairovė ir apdorojimas

Kalbant apie kavą, labai svarbu atkreipti dėmesį į jos rūšis. Jei jų nežinote ir nesuprantate, ekspertai rekomenduoja rinktis Arabikos veisles, jos nebus tokios išskirtinės kaip pavyzdžiui Afrikos kavos rūšys (jos daug rūgštesnės).

Tačiau geriau pirkti ne maltas, o sveikas kavos pupeles, nes jų galiojimo laikas daug ilgesnis, o ir skonis bus geresnis.

Kokią kavą pasigaminate, tokią ir geriate

Ne visoms kavos rūšims tinka bet kokia kavos ruošimo technika ar būdas. Todėl maltą kavą reikia rinktis kiekvienu konkrečiu atveju.

Pavyzdžiui, vidutinio skrudinimo ir rupaus malimo kava labiau tinka turkiškai kavai, o tamsaus skrudinimo ir stambaus malimo kava labiau tinka french press kavai.

Ar mėgstate gerą espresso kavą? Rinkitės tamsiausio skrudinimo ir smulkiausio malimo kavą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus