Mandarinų sudedamoji dalis, kuri gali būti pavojinga

Mandarinai žiemą

Žmonės, linkę į aukštą cukraus kiekį kraujyje, mandarinus turėtų valgyti atsargiai. Mandarinai gali būti kenksmingi dėl didelio fruktozės kiekio. Ypač kenkia juos valgyti didelėmis porcijomis – tiems, kurie jau serga cukriniu diabetu.

Citrusiniuose vaisiuose yra daug fruktozės – viename mandarine apie 6 gramus

Bendras cukraus kiekis, kurį žmogus suvartoja per dieną, neturėtų viršyti 50 gramų. Piktnaudžiavimas cukrumi perkrauna kasą ir prisideda prie atsparumo insulinui išsivystymo, kuris yra susijęs su diabeto ir kitų sveikatos problemų išsivystymu.

Be to, mandarinai gali išprovokuoti nemalonius simptomus alergiškiems žmonėms, taip pat žmonėms, kurių skrandis jautrus. Mandarinų sudėtyje esanti salicilo rūgštis plečia kapiliarus ir gali dirginti skrandžio gleivinę.

Išeiti iš mobilios versijos