Jei esate tvirtai įsitikinę, kad parduotuvėje pirktuose saldumynuose nėra nieko sveiko, pabandykite savo rankomis pasigaminti natūralų desertą. Namuose pagamintas marmeladas išsaugo vaisių ir uogų sultis, o kartu ir juose esančias naudingąsias medžiagas.
Norėdami tai padaryti, pirmiausia turite apsirūpinti reikalingais produktais:
- Pasiimkite 2-3 bananus;
- 5 apelsinų;
- 2 kivių;
- 3 valgomųjų šaukštų želatinos;
- 1 stiklinę vandens;
- kokosų dribsnių (pagal skonį).
Kaip pasigaminti?
- Želatiną užpilkite šiltu virintu vandeniu ir palikite 40-50 minučių (arba instrukcijoje nurodytą laiką).
- Kol želatina brinksta, išspauskite iš apelsinų sultis ir ištrinkite jas iš minkštimo, o bananus ir kivius nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sutrinkite trintuvu.
- Perpilkite vaisių mišinį į puodą, supilkite apelsinų sultis, išmaišykite ir ant silpnos ugnies užvirinkite. Puodo turinį virkite ne ilgiau kaip vieną minutę, po to perkelkite į mažą formą.
- Želatiną maišydami kaitinkite, bet neužvirinkite, tada pertrinkite per sietelį ir supilkite į tą pačią formą.
- Po to palikite mūsų marmeladą kelioms valandoms kambario temperatūroje, o paskui šaldytuve, kol jis visiškai sustings.
- Paruoštą patiekalą supjaustykite porcijomis ir, jei norite, pabarstykite kokoso drožlėmis.