Metalinės kempinės: ką su jomis galima ir ko negalima plauti


Metalinė kempinė

Metalinės kempinės yra žinomos visiems, jų galima rasti beveik bet kurioje virtuvėje. Tačiau ne visi žino, kaip tinkamai naudoti metalines kempinėles indams ir kam jos apskritai reikalingos.

Kam skirtos metalinės kempinės ir ką su jomis galima plauti?

Metalinės kempinės indams plauti – nebrangus daiktas, labai palengvinantis valymą. Tokios kempinės padeda atsikratyti suodžių, riebalų ir kitų nešvarumų, kuriuos sunku nuplauti įprasta minkšta skalbimo šluoste. Jas patogu laikyti, jos nerūdija ir nesulaiko nemalonių kvapų. Po naudojimo metalinę kempinę užtenka tik nuplauti ir nusausinti.

Šiomis kempinėmis galima plauti kepimo skardas, puodus, indus iš ketaus ar aliuminio. Be to, metaliniai „ežiai“ puikiai susidoros su nešvarumais ir maisto likučiais keptuvėse be tefloninės dangos.

Metalinėmis indams skirtomis kempinėmis taip pat galima valyti orkaitę, mikrobangų krosnelę ir dujinę viryklę. Tačiau stipriai netrinkite, nes metalinė kempinė gali pažeisti valomą dangą.

Ko negalima nuvalyti su metaline kempine?

Daugelis naudojasi tokia kempine ir net nesusimąsto, ar galima su ja valyti keraminius indus. Pasirodo, tokia kempinė tinka ne visiems indams ir ne visiems paviršiams.

Taigi metalinėmis kempinėmis negalima plauti indų su teflonine arba nepridegančia danga, stiklinių indų, paviršių su medžiu ir plastiku.

Neįprasti metalinių kempinių naudojimo būdai

Nustebsite, tačiau metalinės kempinės tinka ne tik indams plauti ir paviršiams valyti. Tokios kempinės gali pakeisti švitrinį popierių.

Be to, metalinės kempinės gali pakeisti žirklių galąstuvus. Tiesiog paimkite žirkles ir kirpkite metalinę kempinę. Ašmenys greitai taps aštrūs. Kempinės puikiai kovoja su rūdimis.

Metalinėmis kempinėmis galima valyti batų padus, dirbtinai pasendinti medieną.

Išeiti iš AMP versijos