Kava yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje. Tačiau mitybos specialistai įsitikinę, kad ne visos kavos rūšys gali būti naudingos organizmui.
“Pati kenksmingiausia kava yra kava su daugybe kenksmingų priedų”, – sakė mitybos specialistė Lisa Young. Pasak jos, kalbama apie plaktą grietinėlę, šokoladą ir cukrų.
Tokie gėrimai palyginami su kokteiliais. “Nenugriebtas pienas, grietinėlė su pienu, grietinėlė, plakta grietinėlė, cukrus, sirupai, aromatizuoti sirupai gali pridėti daug papildomų kalorijų, riebalų ir cukraus”. “Daugelis žmonių geria kavą galvodami, kad joje yra tik kofeino, o ne kad joje yra tiek pat kalorijų, kiek maiste ar deserte”, – pridūrė ekspertė.
“Blogiausias kavos gėrimas, kurį galite užsisakyti, yra frapučino kokteilis”. Specialistė paaiškino, kad šiame gėrime gausu angliavandenių ir riebalų dėl visų pridėtų ingredientų, tokių kaip sirupai, plakta grietinėlė, kremai ir net sausainių trupiniai.
Dėl specifinio frapučino sudedamųjų dalių derinio, kurį ji vadina saldžiaisiais riebalais, šio gėrimo gėrimas tampa mitybos katastrofa.
“Saldūs riebalai arba cukraus ir sočiųjų riebalų derinys yra kenksmingas dėl dviejų priežasčių, – sakė mitybos specialistė. Pasak jos, dėl to vėliau padidėja potraukis cukrui. “Jie tiesiog įsilaužia į mūsų apetito kontrolės centrus”. “Saldieji riebalai taip pat sukelia atsparumą insulinui ir metabolinį sindromą”.