Turbūt niekas neatsisakys puraus pyragėlio prie arbatos ar kavos. Pabandykite juos pasigaminti patys, nes tai visai nesudėtinga. Mažai kas žino, bet į tešlą galima ir reikia dėti acto. Jei išlaikysite teisingas proporcijas, tešla bus lengva, pilna oro ir puri.
Purių pyragėlių receptas
Pagaminsite per: 1 val. 30 min.
Sudedamosios dalys:
- 2 puodeliai šilto pieno;
- 4 šaukštai cukraus;
- 1 arbatinis šaukštelis druskos;
- 2 vidutinio dydžio kiaušiniai;
- 10 g mielių;
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
- ketvirtadalis stiklinės aliejaus;
- 50 g sviesto;
- 1 valgomasis šaukštas acto 9 %;
- 5 puodeliai miltų;
- kiaušinio trynys.
Paruošimas:
- Į dubenį supilkite dvi stiklines šilto pieno. Supilkite mieles ir plaktuvu maišykite, kol jos ištirps.
- Tada įmaišykite druską, cukrų, aliejų, 2 kiaušinius ir kepimo miltelius. Plakite dar 3-5 minutes.
- Suberkite miltus ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite aliejų ir actą ir dar kartą išminkykite. Paruošta tešla bus minkšta ir elastinga. Uždenkite ją maistine plėvele ir palikite 40 minučių pailsėti bei pakilti.
- Nuimkite plėvelę ir dar kartą išminkykite tešlą.
- Iš tešlos suformuokite rutuliukus ir sudėkite juos ant aliejumi pateptos kepimo skardos (galite naudoti ir kepimo popierių). Uždenkite maistine plėvele ir palikite 30 minučių pakilti.
- Po to pyragėlius aptepkite plaktu kiaušinio tryniu su pienu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes. Skanaus.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi