Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mokslininkai įvardijo uogas, kurios gali pailginti gyvenimą 31 proc.

1 min. skaitymo

JAV mokslininkai nustatė, kad valgant uogas gerokai sumažėja mirtingumas. Svarbu jas įtraukti į racioną įvairiais metų laikais. Net ir nedideliais kiekiais uogos naudingos sveikatai.

Pasak žurnalo „The Journal of Nutrition„, daugiau nei 37 eksperimento dalyviai buvo stebimi 8 metus. Pensilvanijos mokslininkai nustatė, kad, padidėjus uogų ar flavonoidų maisto papilduose vartojimui, suaugusiųjų mirtingumo rizika yra mažesnė.

Tyrimo rezultatai parodė, kad braškės riziką sumažino 14 %, mėlynės – 21 %. Daugiausia maistinių medžiagų buvo spanguolėse, kurios ankstyvos mirties riziką sumažino 31 %.

Tai yra kalbant apie bendrą mirtingumą. Tačiau tam tikrų ligų atveju skaičiai dar reikšmingesni. Pavyzdžiui, mėlynės 59 % sumažino mirties nuo kvėpavimo takų ligų riziką, o spanguolės pasirodė esančios veiksmingos užkertant kelią kardiometabolinėms ligoms (51 % sumažino riziką).

Be to, įvairūs flavonoidai itin svarbūs saugant nuo hipertenzijos, aterosklerozės, neurodegeneracinių ligų ir akių ligų. Ypač naudingos raudonos, violetinės ar juodos spalvos uogos.

* Informacija pateikiama tik informaciniais tikslais ir nėra ligų gydymo rekomendacija.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus