Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Mokslininkai paaiškino, kodėl reikėtų atsisakyti bananų naudojimo kokteiliuose

1 min. skaitymo

Bananai gali žymiai sumažinti kokteilių naudą dėl juose esančio natūralaus fermento polifenoloksidazės. Mokslininkai iš Kalifornijos universiteto Deivise kartu su kolegomis iš Didžiosios Britanijos Redingo universiteto paskelbė savo išvadas žurnale „Food and Function“.

Tyrimo duomenimis, į uogų kokteilius įdedant bananų, organizmas praranda iki 84 % naudingų flavonolių – natūralių antioksidantų, kurie teigiamai veikia širdies ir kraujagyslių sistemą bei smegenis.

Autoriai atliko eksperimentus, lygindami flavanoidų įsisavinimą iš paprasto uogų gėrimo ir mišinio su bananų priedu. Dalyviai vartojo įvairius kokteilių variantus, po to buvo paimti kraujo ir šlapimo mėginiai. Rezultatai parodė, kad flavanoidai iš gryno uogų kokteilio buvo įsisavinami daug efektyviau.

Bananus galima išbraukti iš rytinio kokteilio, jei norite padidinti flavanoidų suvartojimą, tačiau patys bananai yra puikūs vaisiai ir gali vaidinti svarbų vaidmenį daugelyje sveikų mitybos racionų.

Kad kokteilis būtų ypač naudingas, uogas reikėtų derinti su maisto produktais, kuriuose yra mažai polifenoloksidazės, pavyzdžiui, ananasais, apelsinais, mangais ar jogurtu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus