Mokslininkai išsiaiškino, kaip visiškas mėsos atsisakymas veikia žmogaus sveikatą. Naujo tyrimo rezultatai parodė, kad tie, kurie atsisako mėsos, su maistu gauna mažiau sočiųjų riebalų ir cholesterolio. Kartu jiems gali trūkti kai kurių gyvybiškai svarbių mikroelementų.
Notingemo universiteto Biologinių mokslų mokyklos mokslininkai palygino trijų rūšių dietų poveikį sveikatai. Pirmąją sudarė mėsa (standartinė dieta), antrąją – augalinės kilmės produktai ir gyvūninės kilmės produktai be mėsos (pvz., kiaušiniai), o trečiąją – tik augalinės kilmės produktai. Dalyvių amžius svyravo nuo 18 iki 60 metų.
Tyrimo metu nustatyta, kad jei tie, kurie nevalgė mėsos, nevartojo jodo ir vitamino B12 papildų, šių medžiagų kiekis jų organizme labai sumažėjo. Žinoma, kad jodo yra pieno produktuose, kiaušiniuose, baltoje žuvyje ir jūros gėrybėse. Visi šie maisto produktai draudžiami veganiškoje mityboje.
Be to, mėsos valgytojų, perėjusių prie veganiškos mitybos, cholesterolio kiekis kraujyje sumažėjo 10 kartų. Tai padėjo sumažinti tikimybę susirgti širdies ligomis. Šie žmonės taip pat mažiau vartojo sočiųjų riebalų rūgščių.