Morkų pyragui paruošti gali prireikti maždaug 20 minučių, o iškepti – nuo vienos iki dviejų valandų. Kad sutaupytumėte laiko ir pastangų pateikiame receptą, kurį paruošti užtruksite vos tris minutes, tačiau gausite drėgną, skanų ir sveiką desertą. Be to, jums nereikės plauti indų, nes visus ingredientus galėsite sumaišyti tiesiai į kepimo formą.
Skanaus morkų pyrago ingredientai:
- Pusantro šaukšto sviesto ir puodeliui patepti;
- Du šaukštai rudojo cukraus;
- Ketvirtadalis arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;
- Trys šaukštai pieno;
- Ketvirtadalis puodelio paprastų miltų;
- Ketvirtadalis arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- Ketvirtadalis arbatinio šaukštelio malto cinamono;
- Du valgomieji šaukštai (28 g) smulkiai sutarkuotų morkų;
- Plakta grietinėlė papuošimui.
Gaminimas:
- Pasverkite visus ingredientus, sutarkuokite morkas ir ištirpinkite sviestą.
- Paimkite puodelį ar bet kokią kitą mikrobangų krosnelei tinkamą formą (ne mažesnę kaip 300 ml talpos) ir ištepkite ją sviestu.
- Sumaišykite ištirpintą sviestą, rudąjį cukrų, vanilę, pieną, miltus, kepimo miltelius ir cinamoną.
- Išmaišykite ingredientus šakute iki vientisos masės ir tada sudėkite smulkintas morkas.
- Dėkite mišinį į mikrobangų krosnelę 1,5-2 minutėms, priklausomai nuo jos galingumo. Naudojant 900 vatų galios mikrobangų krosnelę, rekomenduojamas gaminimo laikas yra 1 minutė 10 sekundžių. Po minutės gaminimo periodiškai patikrinkite, ar jau paruošta.
- Papuoškite tortą plakta grietinėle ir mėgaukitės desertu.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi