Napoleonas yra populiarus desertas nuo vaikystės. Jį dažnai ruošdavo mūsų tėvai, o dabar to prašo mūsų vaikai ir draugai. Norėdami suteikti šiam klasikiniam desertui ypatingų akcentų, išbandykite jį su kokosų pieno kremu. Kokosų grietinėlę galima pasigaminti tiek iš geriamojo kokosų pieno, tiek nusipirkti jau paruoštą pakuotėje. Skonis bus neįtikėtinas – patikėkite!
Napoleono pyrago receptas
Ingredientai:
– 900 gramų sluoksniuotos tešlos;
– 800 gramų kokosų pieno;
– 300 gramų pieno;
– 500 gramų grietinėlės;
– 400 gramų cukraus;
– 50 gramų vanilinio cukraus;
– 180 gramų kiaušinių trynių;
– 80 gramų kukurūzų krakmolo;
– 160 gramų kokosų gėrimo;
– laimo žievelė.
Paruošimas:
- Tešlą padalinkite į devynias dalis, iškočiokite iki 1-2 milimetrų storio. Šakute padarykite daug pradūrimų, kepkite 180 laipsnių temperatūroje 8-10 minučių, kol pagels.
- Iškepus supjaustykite iki vieno dydžio, likučiai pabaigoje bus panaudoti apibarstymui.
- Sumaišykite cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą, tada įdėkite trynius ir vėl išmaišykite. Supilkite kokosų pieną, grietinėlę, pieną, išmaišykite ir dėkite į garų vonelę. Nuolat maišykite garų vonelėje iki tirštos kreminės masės.
- Leiskite kremui atvėsti. Supilkite tarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir kokosų skystį, išmaišykite ir sutepkite juo sluoksniuotos tešlos gabalėlius (230 gramų grietinėlės vienam gabalėliui).
- Perteptą pyragą dedame į šaldytuvą 1 valandai, tada išimame ir apibarstome tešlos trupiniais.
- Tortą siunčiame nakčiai į šaldytuvą.
Gero apetito!
Daugiau receptų rasite čia.