Naujas desertas, kurį paruošti visai nesudėtinga. Kai ant slenksčio pasibels svečiai arba kai po darbo norėsite palepinti save ir artimuosius kažkuo skaniu, pagaminkite šį nuostabų grietinėlės ir uogų suktinuką. Šį desertą teigiamai įvertins ir suaugusieji, ir vaikai.
Pyragui reikės:
4 didelių kiaušinių;
1 valgomojo šaukšto cukraus;
žiupsnelio druskos;
180 g miltų;
400 ml pieno;
30 g sviesto.
Įdarui paruošti:
- 400 g kreminio sūrio;
- 2 arba 4 valgomuosius šaukštus cukraus pudros (pagal skonį);
- 200 ml grietinėlės (33 %);
- 100 g mėlynių arba šilauogių.
Gaminimas:
- Kiaušinius sumaišykite su žiupsneliu druskos ir cukraus. Sudėkite miltus ir pieną ir gerai išmaišykite. Įdėkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite vientisą skystą tešlą. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių.
- Supilkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir išlyginkite. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
- Norėdami pagaminti kremą, sumaišykite kreminį sūrį, cukraus pudrą ir grietinėlę. Ingredientus plakite mikseriu, kol gausite vientisą tirštą masę.
- Tolygiai paskirstykite kremą ant šiek tiek atvėsusio pyrago.
- Ant kremo sudėkite uogas. Suvyniokite pyragą į ritinį.
- Prieš patiekdami apibarstykite suktinuką cukraus pudra ir supjaustykite porcijomis.