Norite nustebinti savo šeimą ypatingu patiekalu, pagamintu iš kasdienių produktų? Turime bulvių košės receptą, kuris tikrai įsimins. Airiškas bulvių košės patiekalas, gaminamas su smulkiai supjaustytais žaliaisiais svogūnais ir patiekiamas su daug sviesto.
Būtinai išbandykite šią garnyro versiją namuose, nes ji ne tik skani, bet ir įspūdingai atrodo lėkštėje. O banalią bulvių košę palikite kitai dienai.
Airiškos bulvių košės receptas
Pagaminsite per: 35 minutės, 4 asmenims
Sudedamosios dalys:
- 1,2 kg bulvių;
- ryšulėlis svogūnų laiškų;
- 350 g pieno;
- 55-100 g sviesto;
- druska;
- juodųjų maltų pipirų.
Paruošimas:
- Bulves nulupkite, nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje.
- Smulkiai supjaustykite svogūnų laiškus, sudėkite į pieną ir užkaiskite ant ugnies. Užvirinkite beveik iki virimo. Atidėkite į šalį, kad pienas įsigertų žolelių skonį.
- Sutrinkite virtas bulves, supilkite pieną ir svogūnus.
- Į košę įdėkite šiek tiek sviesto, druskos ir pipirų.
- Bulvių košę sudėkite į lėkštes, viduryje padarykite duobutę ir įdėkite gabalėlių sviesto.