Sūris yra universalus produktas, kurį galima naudoti įvairiuose patiekaluose – nuo užkandžių iki desertų. Tačiau parduotuvėje ne visada pavyksta rasti kokybiško ir mūsų skonį atitinkančio sūrio. O ir šio produkto kaina yra gana didelė.
Pasigaminti kietąjį sūrį namuose gana paprasta. Šis produktas turi nemažai privalumų – gamindami sūrį patys galite būti tikri, kad jame nėra kenksmingų priedų ir konservantų. Naminis sūris bus sodresnio ir rafinuotesnio skonio nei parduotuvėje pirktas sūris.
Gaminame kietąjį sūrį namuose
Viskas, ko jums reikia, yra kilogramas naminės varškės, šaukštelis sodos, šaukštelis druskos, kiaušinis ir 100 g sviesto.
Varškę užpilkite pienu, pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite, kol taps klampi. Tada varškę nusausinkite per sūrmaišį ir gerai nuspauskite.
Į varškę įmaišykite kiaušinį, sviestą, sodą ir druską. Viską gerai išmaišykite. Gautą masę virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių, kol ji taps panaši į lydytą kietą sūrį.
Kuo ilgiau virsite, tuo kietesnis bus sūris.
Tada varškės masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir atvėsinkite.