Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Nusprendėte atitirpinti mėsą – nepamirškite privalomos taisyklės, kad ryte netektų gailėtis

1 min. skaitymo

Žmonės dažnai perka mėsą su atsarga, kad galėtų ją laikyti šaldiklyje. Tačiau yra viena problema: nusprendus ką nors gaminti, svarbu tinkamai ją atitirpinti. Geriausia tai pradėti daryti vakare. Tačiau svarbu nepraleisti svarbios detalės.

Mėsą reikia atšildyti palaipsniui

Tinkamas mėsos atitirpinimas

Nors šis procesas yra ilgas, jis neleis kiaulienos ar jautienos gabalėlyje daugintis bakterijoms.

O pagrindinė taisyklė yra ta, kad mėsą palaipsniui atšildyti reikia tik šaldytuve. Prieš tai užšaldytą gabalėlį padėkite ant lėkštės arba dubens. Tik ten bus tinkama temperatūra – ne per žema ir ne per aukšta. Per naktį mėsa garantuotai atšils ir bus paruošta tolesniam apdorojimui.

Didžiausia klaida būtų palikti mėsą ant virtuvės stalo arba šiltame vandenyje. Taip sudarysite idealias sąlygas bakterijoms daugintis.

Yra net mokslinių tyrimų ir rimtų rekomendacijų. Pavyzdžiui, JAV žemės ūkio departamento ekspertai nurodė, kad saugi mėsos atšildymo temperatūra yra ne aukštesnė kaip 4 °C.

Greitas mėsos atitirpinimas gali pakenkti mėsai, o tai turės įtakos jos skoniui ir tekstūrai.

Vienas saugiausių būdų – atitirpinti drungname vandenyje (ne karštame). Tačiau mėsa turi būti neperšlampamoje pakuotėje! Vandenį keiskite kas 10 minučių. Priklausomai nuo gabalo dydžio, procesas užtruks nuo valandos iki dviejų.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus