Vyšnias mėgsta daugelis. Nepaisant didelės naudos, ši uoga gali pakenkti tam tikroms žmonių kategorijoms. Kalbama apie žmones, turinčius tam tikrų sveikatos problemų.
Kas neturėtų valgyti vyšnių?
Žmogaus organizmas iš vyšnių vartojimo gauna daug naudos – širdžiai, odai, virškinimui, smegenims, raumenims ir miegui. Bet tik su sąlyga, kad nėra kontraindikacijų ir laikomasi rekomendacijų dėl dienos normos.
Vienu metu negalima suvalgyti daugiau nei 300-400 gramų šių uogų, nes per didelė dozė gali sukelti pilvo pūtimą, dujų susidarymą, viduriavimą. Tuo pačiu metu suaugusieji neturėtų suvartoti daugiau nei 1 kilogramo uogų per dieną.
Iš dalies apriboti vyšnių valgymą verta žmonėms, kurie yra linkę į nutukimą arba bando numesti svorio. Viskas dėl padidėjusio gliukozės ir fruktozės kiekio.
Yra kategorijų, kurias geriau pamiršti apie vyšnių egzistavimą. Tai apie žmones:
- su ūminėmis ir lėtinėmis virškinamojo trakto ligomis;
- sergant opa arba gastritu su padidėjusiu rūgštingumu;
- su individualia netolerancija;
- su diabetu.
Taip pat verta atkreipti dėmesį į tai, kad vaikams nereikėtų duoti daug vyšnių. Jauname amžiuje dėl kasos fermentinės funkcijos nebrandumo vaikams gali atsirasti bėrimų.