Pagrindinės plaukų slinkimo priežastys


Plaukų slinkimo priežastys

Specialistai įvardijo pagrindines plaukų slinkimo priežastis ir šios problemos sprendimo būdus. Apie tai šiame straipsnyje.

Sužinokite, kodėl slenka plaukai

Vitamino D trūkumas yra viena dažniausių vyrų ir moterų plaukų slinkimo priežasčių, ypač žiemos sezono metu. Manoma, kad vos 30 minučių saulės per dieną arba 10 mikrogramų vitamino D gali sustiprinti imunitetą, sustiprinti kaulus ir išlaikyti sveikus plaukus.

Pasak eksperto Carlo Christiano, tokių maisto produktų kaip riebios žuvies, raudonos mėsos, kiaušinių (ypač trynių) vartojimas gali padėti padidinti vitamino D kiekį organizme. Be to, kai prausiatės po dušu patariama pamasažuoti galvos odą. Pabrėžiama, kad tai padeda išvalyti galvos odos riebalus ir negyvas ląsteles, taip pat skatina plaukų augimą.

Plauku slinkimo priezastys vitaminu trukumas
Plaukų slinkimo priežastys – / Nuotr. Pixabay.com

gali būti dėl vitamino B12 trūkumo. Plaukai dažnai tampa trapūs dėl baltymų trūkumo maiste. Liesos mėsos, kiaušinių, žuvies, neriebaus sūrio, riešutų ir tofu dieta gali padėti sumažinti baltymų trūkumą. Tiems, kurie laikosi vegetariškos ar veganiškos dietos, rekomenduojama papildyti B12 maisto papildais.


Taip pat skaitykite:

Išeiti iš AMP versijos