Šią daržovę galima puikiai “sandėliuoti” ilgą laiką, jei laikysitės visų taisyklių. Jeigu kopūstus laikysite netinkamai, jie gali prarasti visas naudingas savybes ir supūti.
Kopūstai
Pirmiausia kopūstus reikia tinkamai paruošti, t. y. nulupti. Tai reiškia, kad reikia pašalinti viršutinius lapus. Geriausia temperatūra kopūstams laikyti yra 0-2 laipsniai šilumos, todėl parinkite jiems vietą rūsyje arba pusrūsyje. Daržovę galite laikyti ir savo bute, tačiau tik šaldytuve.
Kopūstus laikykite tinkliniuose maišeliuose su oro prieiga. Kitas variantas – kiekvieną galvą suvynioti į laikraštį.
Niekada nelaikykite kopūstų šalia vaisių, kurie išskiria etileną, tada kopūstai greitai supūs.
Patyrę daržininkai taip pat rekomenduoja kiekvieną kopūsto galvą suvynioti į maistinę plėvelę. Būtinai apvyniokite ją keliais sluoksniais, kad neliktų tarpų.