Šis receptas jau buvo minimas XVII amžiuje ir kai kurie gydytojai mano, kad jis gali padėti ir šiandien. Tai ypatingas mėlynių ir kadagių nuoviras. Jis gali suminkštinti odą ir netgi padėti peršalus. Taip pat stiprina imuninę sistemą. Priežastis ta, kad mėlynėse yra daugiau antioksidantų nei bet kuriuose kituose šviežiuose vaisiuose ar daržovėse.
Uogos taip pat naudingos regėjimui ir širdies sveikatai. Šis nuoviras mažina cukraus kiekį kraujyje, gerina atmintį, valo žarnyną ir padeda užkietėjus viduriams.
Puodelyje šviežių mėlynių yra apie keturis gramus skaidulų. Kadagio uogos yra neįprasto skonio ir dažniausiai naudojamos kaip prieskonis Europos ir Indijos virtuvėje.
Šie vaisiai buvo naudojami kaip vaistai senovės Graikijoje, o jų nauda sveikatai buvo gerai žinoma jau senai. Vienas iš naudingiausių kadagio ingredientų yra terpentinas, kuris padeda sumažinti šlapimo kiekį, gerina virškinimo sistemą ir mažina virusinių infekcijų riziką.
Senovinis receptas, padėsiantis nugalėti dauguma ligų ir sustiprinti imunitetą
Receptas:
- 0,6 kg šviežių mėlynių (galima šaldytų)
- 0,6 kilogramo kadagio uogų
- 1 litras raudono naminio vyno
- 0,3 litro naminio konjako
- 3 šaukštai medaus
- 3 šaukštai cukraus
Gerai nuplautos mėlynės ir kadagio uogos dedamos į didelį stiklainį ir mirkomos 48 valandas naminiame vyne. Tada supilkite brendį, medų ir cukrų, gerai išmaišykite ir leiskite mišiniui stovėti septynias dienas, kol jis bus paruoštas gerti.
Geriama po keturis šaukštus ryte ir vakare. Vartodami kiekvieną kartą, paimkite keletą vaisių grūdelių, sukramtykite ir nurykite. Jis vartojamas tris dienas, tada dvi dienas nevartojama. Procedūra kartojama, kol išnaudojamas visas paruoštas kiekis.