Japonijos ledų prekės ženklas „Cellato“ sukūrė brangiausius ledus pasaulyje, kurių vertė apie 6700 JAV dolerių, rašo portalas „Hypebeast“. Dėl nemažos kainos desertas jau pasiekė pasaulio rekordą ir pateko į Gineso rekordų knygą.
Pagrindinis Cellato ledų bruožas buvo sudėtis – delikatesas gaminamas iš retų ingredientų, įskaitant valgomąjį auksą, Parmigiano-Reggiano sūrį, sake casu pastą (sake gamybos likučius, naudojamus kulinarijoje) ir baltojo triufelio, kuris auginamas Italijos mieste Alba. Pačio grybo kaina viršija 15 tūkstančių JAV dolerių.
Osakoje esančio restorano „RiVi“ šefas ledus kuria 1,5 metų. Specialistas sumaišė Europos ir Japonijos virtuvių ingredientus, kad sukurtų išskirtinį delikatesą. Ateityje „Cellato“ prekės ženklas planuoja išleisti dar daugiau neįprastų skonių ledų, įskaitant šampaną ir ikrus.