Penki teigiami gyvenimo pokyčiai: kas nutiks, jei gersite spanguolių sultis


Spanguolės

Sulčių naudojimas turi savo gerbėjų ir priešininkų. Vieni mano, kad šie padeda išvalyti organizmą, kiti teigia, kad juose per daug cukraus. Tačiau daugeliu atvejų geriant natūralias sultis, pavyzdžiui, spanguolių sultis, sveikata gerėja.

Spanguolių sultyse yra vitamino C

Galvodami apie vitaminą C, dauguma žmonių galvoja apie citrusinius vaisius. Ir nors jos iš tiesų yra puikus šio svarbaus elemento šaltinis, spanguolių sultyse jo taip pat yra. Viename puodelyje šio gėrimo yra 23,5 mg vitamino C, o tai sudaro 26% paros normos.

Svarbu gauti pakankamai vitamino C. Štai kodėl. Šis vitaminas padeda išgydyti infekcijas ir žaizdas, stiprina imuninę sistemą ir yra galingas antioksidantas. O Nacionaliniai sveikatos institutai (JAV) teigia, kad vitaminas C taip pat dalyvauja kolageno gamyboje ir sintezėje organizme.

Galite gauti daugiau antioksidantų

Spanguolių yra prisotintos maistinėmis medžiagomis ir vitaminu C. Be to, jos yra ir antioksidantų šaltinis. Antioksidantai yra natūralus supermaistas, kuriame yra mažyčių bioaktyvių junginių (polifenolių). Daugiau nei 50 metų tyrimai parodė, kad jie turi daug naudos sveikatai.

Visų pirma Mitybos pažangos ataskaita rodo, kad spanguolėse esantys antioksidantai teigiamai veikia gliukozės metabolizmą, kraujospūdį, oksidacinį stresą, lipoproteinų profilius, uždegimą ir endotelio funkciją. O „The American Journal of Clinical Nutrition“ tyrimai parodė , kad reguliarus šio gėrimo vartojimas pagerina koronarine širdies liga sergančių žmonių sveikatą.

Veiksminga pagalba esant šlapimo takų infekcijoms

Šios sultys tikrai teigiamai veikia šlapimo takų sveikatą ir netgi sumažina infekcijos riziką. Spanguolėse yra unikalus polifenolių derinys, kuris gali užkirsti kelią tam tikrų bakterijų augimui jūsų organizme.

„American Journal of Clinical Nutrition“ atliktas tyrimas įvertino moteris, kurios kasdien išgerdavo 225 gramus spanguolių sulčių. Nustatyta, kad tai 40% sumažina pasikartojančios šlapimo takų infekcijos riziką. Todėl JAV maisto ir vaistų administracija rekomenduoja moterims šį gėrimą įtraukti į savo mitybą.

Spanguolių sultys naudingos žarnynui

Spanguolių sultys padeda palaikyti naudingų bakterijų balansą žarnyne. O tai svarbu mažinant riziką susirgti beveik visomis ligomis (įskaitant medžiagų apykaitos, širdies ir kraujagyslių, kaulų ligas ir kt.).

Buvo atliktas tyrimas su gyvūnais, kuris parodė, kad polifenolių turtingos spanguolių sultys teigiamai veikia žarnyno mikrofloros populiaciją, mažina uždegimus. O lėtinis žarnyno uždegimas gali sukelti daugybę ligų.

Oksidacinio streso mažinimas

Galingos polifenolių savybės padeda sumažinti oksidacinį stresą (ląstelės nesugebėjimą įveikti reaktyviųjų deguonies rūšių padidėjimo ir užkirsti kelią ląstelių struktūrų pažeidimams, atsirandantiems dėl šio padidėjimo), o tai taip pat sumažina riziką, susijusią su širdies ir kraujagyslių ligomis.

„British Journal of Nutrition“ atlikti tyrimai parodė, kad geriant spanguolių sultis 60 dienų, pagerėja širdies ir kraujagyslių veikla. Be to, svarbu sumažinti oksidacinį stresą, nes jis susijęs su padidėjusia aterosklerozės rizika, kai arterijų sienelėse kaupiasi riebalai ar cholesterolis. Ypač tiems, kurie yra atsparūs insulinui.

Išeiti iš AMP versijos