Šie ryškaus imbiero ir citrinos aromato keksiukai bus atgaiva bet kokiai progai. Juos paprasta ir greitai paruošti, o rezultatas visada džiugina. Kaip pasigaminti šiuos keksiukus?
Ingredientai:
- 1 valgomasis šaukštas kepimo miltelių
- 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo sodos
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1 didelė citrina
- 150 g sviesto
- 1 puodelis cukraus
- 2 kiaušiniai
- 300 ml graikiško jogurto
- 1 puodelis cukraus pudros
- 2 šaukštai citrinos sulčių
Paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
Daržovių skustuku nulupkite citrinos žievelę. Susmulkinkite žievelę ir 1/2 puodelio imbiero. Į žievelę suberkite 1/4 puodelio cukraus ir sumaišykite virtuviniu kombainu, kol susidarys masė. - Kitame dubenyje išsukite sviestą ir 3/4 puodelio cukraus iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius, plakant po kiekvieno. Supilkite citrinų ir imbiero pastą ir išsukite.
- Įmaišykite pakaitomis miltų mišinį ir jogurtą, per daug nemaišydami.
- Aliejumi arba sviestu ištepkite 12 keksiukų formelių. Padalykite tešlą į formeles.
- Kepkite keksiukus 25-30 minučių arba kol jie taps auksinės spalvos. Keksiukų iškepimą patikrinkite į jų vidurį įbedę dantų krapštuką. Jei dantų krapštukas išlenda sausas, keksiukai jau iškepę.
- Išimkite keksiukus iš orkaitės ir leiskite jiems 10 minučių atvėsti skardose. Tada perkelkite juos ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
- Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukraus pudrą ir citrinos sultis. Jei glajus per tirštas, įpilkite daugiau citrinos sulčių.
- Kai keksiukai atvės, apipilkite juos glajumi.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai
Naujausi