Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Pusryčiai iš vaikystės: purių ir švelnių varškėčių receptas

1 min. skaitymo

Varškėčiai – tai ne šiaip patiekalas, o tikra kulinarijos klasika, atkeliavusi iš vaikystės. Purūs ir švelnios tekstūros, jie tirpsta burnoje, suteikdami nepamirštamą skonio malonumą.

Tobulo skonio varškėčiai pusryčiams ir ne tik

Skaniausi varškėčiai

Reikės:

  • 500 g varškės (geriausia pirktos parduotuvėje, 5-9 proc. riebumo);
  • 1 kiaušinis;
  • 5 šaukštai cukraus;
  • 1 maišelis vanilinio cukraus;
  • 5 valgomieji šaukštai manų kruopų;
  • 4-5 valgomųjų šaukštų miltų;
  • 1-2 šaukšteliai kepimo miltelių.

Paruošimas (varškėčių kepimas):

  1. Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
  2. Suformuokite rutuliukus, šiek tiek juos suplokite ir stikline ar peiliu suformuokite rutuliuką.
  3. Kepkite varškėčius keptuvėje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Padažas:

  • 100-150 g maskarponės sūrio;
  • 50 ml grietinėlės (arba pieno);
  • šaldytos arba šviežios uogos;
  • 2 šaukštai cukraus.

Paruošimas (padažo):

  1. Išplakite maskarponę su grietinėle ir cukrumi iki vientisos masės. Sudėkite sumaišytus vaisius (pvz., šaldytas braškes) ir išmaišykite.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus