Varškėčiai – tai ne šiaip patiekalas, o tikra kulinarijos klasika, atkeliavusi iš vaikystės. Purūs ir švelnios tekstūros, jie tirpsta burnoje, suteikdami nepamirštamą skonio malonumą.
Tobulo skonio varškėčiai pusryčiams ir ne tik
Reikės:
- 500 g varškės (geriausia pirktos parduotuvėje, 5-9 proc. riebumo);
- 1 kiaušinis;
- 5 šaukštai cukraus;
- 1 maišelis vanilinio cukraus;
- 5 valgomieji šaukštai manų kruopų;
- 4-5 valgomųjų šaukštų miltų;
- 1-2 šaukšteliai kepimo miltelių.
Paruošimas (varškėčių kepimas):
- Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės.
- Suformuokite rutuliukus, šiek tiek juos suplokite ir stikline ar peiliu suformuokite rutuliuką.
- Kepkite varškėčius keptuvėje iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
- 100-150 g maskarponės sūrio;
- 50 ml grietinėlės (arba pieno);
- šaldytos arba šviežios uogos;
- 2 šaukštai cukraus.
Paruošimas (padažo):
- Išplakite maskarponę su grietinėle ir cukrumi iki vientisos masės. Sudėkite sumaišytus vaisius (pvz., šaldytas braškes) ir išmaišykite.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi