Koks yra pagrindinis putpelių kiaušinių pranašumas, kam juos reikia valgyti reguliariai ir kaip tinkamai juos paruošti?
Daugiausia bioaktyvių medžiagų yra putpelių kiaušiniuose. Aminorūgštys, geležis, cinkas, fosforas, magnis, manganas, kalis, vitaminai B1, B2, B12 ir A – tai komponentai, kurie putpelių kiaušinius paverčia nepaprastai sveiku produktu.
Putpelių kiaušiniai – valgymo nauda
Specialistai pataria putpelių kiaušinius valgyti tiems, kurie nevalgo mėsos, taip pat žmonėms, kurių gyvenimas susijęs su reguliaria fizine veikla. Šis produktas reikalingas ir lieknėjimui – kiaušiniai nepridės papildomų kalorijų, o aprūpins organizmą naudingomis medžiagomis.
Gydytojai taip pat pataria jų vaikams duoti kasdien – vieną ar du kiaušinius, o vyresni vaikai gali suvalgyti iki trijų kiaušinių. Nėščioms moterims taip pat patariama suvalgyti 2–3 putpelių kiaušinius per dieną.
Kaip virti putpelių kiaušinius – žingsnis po žingsnio instrukcijos
Kiek laiko virti kiaušinius priklauso nuo to, kaip norite juos valgyti. Jei norite minkštų, tada virimo laikas bus 1–2 minutes, o „kietai virtos“ būsenos teks palaukti ilgiau – 5 minutes.
Putpelių kiaušinių paruošimo technologija yra paprasta:
- atsargiai įdėkite kiaušinius į puodą;
- užpilkite vandenį taip, kad jis visiškai uždengtų kiaušinius;
- įdėkite 0,5 šaukštelio druskos;
- padėkite puodą su kiaušiniais ant ugnies;
- užvirus sumažinkite ugnį ir virkite reikiamą laiką.
Nepamirškite, kad proceso pabaigoje indą su kiaušiniais reikia greitai nukelti nuo ugnies ir padėti po šalto vandens srove, užpilti juo puodą ir palikti 5-10 minučių. Toks paprastas patarimas padės lengviau nulupti kiaušinių lukštą/