Saldiklių pavojus maiste: kartais geriau įprastas cukrus, nei saldikliai

Dirbtiniai saldikliai ir cukrus

gali būti mirtini. Cukraus pakaitalų vartojimas siejamas su žmonių polinkiu į infarktą, insultą ir vėžį – tai patvirtina daugybė mokslinių tyrimų duomenų. Tais atvejais, kai turite potraukį saldumynams, geriau duokite savo organizmui šiek tiek nuoširdaus, įprasto cukraus arba dar geriau – medaus.

Saldikliai nėra geriau nei cukrus

Žmogaus virškinamasis traktas pritaikytas įsisavinti cukrų, kurio šaltinis yra augalinės kilmės. Jo sintetinių analogų žarnynas visiškai nemėgsta, o juos vartojant sutrinka žarnyno mikroflora. Šie sutrikimai lemia patologinius apetito ir medžiagų apykaitos pokyčius, sutrikdo normalų jautrumą insulinui ir prisideda prie kūno riebalų kiekio didėjimo.

Daugelis žmonių dirbtinius saldiklius vartoja to nesuvokdami. Aspartamo, sorbitolio, stevijos, sacharino, eritritolio ir daugelio kitų saldiklių yra dietiniuose gėrimuose, kurių gamintojai teigia, kad jie neturi kalorijų, taip pat leduose, želė, kramtomojoje gumoje, saldumynuose, kepiniuose ir jogurtuose.

Išeiti iš AMP versijos