Tikriausiai jau daug kam atsibodo tradicinis šašlykų marinatas? Turime nerealų sprendimą! Šis marinatas ruošiamas pomidorų sulčių pagrindu. Geriausia naudoti šviežias pomidorų sultis. Tačiau tinka ir įprastos, iš parduotuvės. Marinatas labai paprastai pagaminamas, o šašlykai gausis neprilygstami.
Savaitgalio šašlykų marinatas
Prieš pradėdami marinuoti, turėtumėte paruošti mėsą. Geriausiai bus naudoti kiaulienos sprandinę. Tačiau galite naudoti ir kumpį be kaulo. Be to šis marinatas tinka ir vištienai. Mėsą reikia nuplauti ir supjaustyti 4×4 cm gabalėliais (jei kalbame apie kiaulieną).
Mėsa dedama į plastikinį arba stiklinį indą ir užpilama marinatu. 1 kg kiaulienos nugarinės reikia apie 500 ml marinato.
Marinavimo laikas priklauso nuo mėsos kietumo. Šaldytuve tai užtruks apie 8-10 valandų, o kambario temperatūroje, pakanka kelių valandų.
Marinato sudėtis (1 kg mėsos)
- pomidorų sultys 500 ml;
- juodieji pipirai (šviežiai malti);
- saldžiosios paprikos;
- česnako (2 gvazdikėliai perspausti per spaudą);
- svogūnas;
- druskos.
Viską smulkiai supjaustome ir išmaišome. Sudedame mėsą ir dar kartą viską išmaišome. Paliekame kambario temperatūroje – 2-3 val., šaldytuve – 8-10 val.