Šefai papasakojo, ar prieš kepant grybus reikia juos apvirti


Grybų kepimas arba virimas

Dėl puikių skonio savybių ir, svarbiausia, lengvo paruošimo pievagrybius virtuvėje dažnai naudoja tiek patyrusios šeimininkės, tiek pradedančios kulinarės. Išskirtinis pievagrybių bruožas yra tai, kad jie pasižymi puikiomis savybėmis, juos lengva paruošti, o parduodami beveik kiekvienoje parduotuvėje.

KAIP TINKAMAI VIRTI GRYBUS

Daugelis grybų greitai sugeria esamus toksinus ir kitas medžiagas iš dirvožemio ar oro. Nerekomenduojama naudoti grybų, kurie auga šalia didelių įmonių, greitkelių ar sąvartynų.

Norint išvalyti grybus nuo visų nešvarumų, reikia terminio apdorojimo. Net ir tuos grybus, kurie auga švarioje vietoje, reikėtų iš anksto apdoroti.

Jei norite kepti pievagrybius, pirmiausia turite juos gerai nuplauti šaltu vandeniu ir pašalinti šaknis. Kitas žingsnis: maži grybai verdami sveiki, dideli supjaustomi mažesniais gabalėliais.

Virimo procesą sudaro keli etapai. Jei parduotuvėje pirkote šaldytus pievagrybius, nepamirškite, kad juos pirmiausia reikia atšildyti, nuplauti ir pavirti 10-20 min.

MAŽAS TRIUKAS

Iškepę grybai išliks balti ir nepaprastai gražūs, jei į verdantį vandenį įbersite žiupsnelį citrinos rūgšties arba įpilsite šiek tiek citrinos sulčių. Kepdami būtinai uždenkite keptuvę dangčiu.

Išeiti iš AMP versijos