Daugelis žmonių tiesiog neįsivaizduoja gyvenimo be druskos. Pripratus prie jos skonio, sunku įtikinti savo organizmą, kad galima jos atsisakyti. Tačiau norint išsaugoti sveikatą, dažnai tenka mažinti suvartojamos druskos kiekį arba visiškai jos atsisakyti. Laimei, tinkamas prieskonių derinys gali suteikti patiekalams beveik tokį pat sūrų skonį.
Ingredientai
- 1/4 puodelio česnakų miltelių (džiovintų maltų česnakų);
- 2 šaukštai raudonėlio;
- 2 šaukštai svogūnų miltelių;
- 2 šaukštai džiovintos citrinos žievelės.
Paruošimo būdas
- Sumaišykite visus ingredientus dubenyje.
- Supilkite prieskonius į sandarų stiklinį indą. Neleiskite, kad į indą patektų oro. Prieš kiekvieną naudojimą indo turinį gerai suplakite.
- Prieskonius galite naudoti savo nuožiūra. Jis puikiai tinka daržovėms ir įvairių rūšių mėsai bei žuviai pagardinti. Dėl citrinos žievelės jūsų patiekalams suteikia dar ryškesnį skonį nei įprasta druska.