Jei jūsų kaulai trapūs, silpni, metas pakeisti įprastą mitybą ir į ją įtraukti keletą maisto produktų, kurie gali pagerinti jūsų sveikatą. Įsitikinkite, kad jūsų racione yra pakankamai vitaminų ir mineralų.
Bėgant metams maistas pradeda daryti vis didesnę įtaką jūsų sveikatai apskritai ir ypač jūsų skeletui. Kad jūsų kaulai išliktų stiprūs, į kasdienį racioną turėtumėte įtraukti keletą maistingų maisto produktų, kuriuose gausu kalcio ir kitų maistinių medžiagų.
Pieno produktai
Žinoma, pienas, sūris ir jogurtas minimi kaskart, kai kalbama apie kaulų sveikatą, ne veltui: šiuose maisto produktuose gausu kalcio, kuris yra pagrindinė maistinė medžiaga, padedanti stiprinti kaulus.
Išgėrus vos vieną stiklinę nugriebto pieno, jūsų organizmas gaus daug naudos. Turėkite omenyje, kad riebalų kiekis piene neturi didelės įtakos jo naudai kaulams.
Tačiau jei renkatės neriebų pieną, įsitikinkite, kad jame gausu vitaminų A ir D.
Riešutai
Riešutuose taip pat yra kalcio, tačiau juose yra ir kitų dviejų maistinių medžiagų, būtinų normaliai organizmo veiklai ir skeleto sveikatai: magnio ir fosforo.
Magnis reikalingas kalciui įsisavinti ir išlaikyti kauluose, o fosforas yra pagrindinis kaulų elementas. Šių elementų yra įvairių rūšių riešutuose, todėl į savo racioną galite įtraukti graikinių, lazdyno, žemės riešutų ar anakardžių riešutų.
Pupelės
Visų rūšių pupelėse gausu kalcio, fosforo ir magnio, todėl šio produkto tikrai turėtų būti jūsų racione. Be to, pupelėse yra daug baltymų ir ląstelienos, kurie būtini jūsų organizmui. Pupelės ypač naudingos žmonėms, kurie laikosi augalinės dietos.
Vis dar ieškote laiko patikrintų produktų, kurių veiksmingumas įrodytas ir neigiamas poveikis minimalus? Tuo jau pasirūpino vokiečių kompanija “Heel”. Išsirinkite geriausią sau ir savo šeimai.
Augaliniai produktai gali būti labai naudingi norint gauti reikiamą kalcio ir papildomų maistinių medžiagų dozę.
Riebios žuvys
Deja, vien žuvis negali suteikti visų maistinių medžiagų, reikalingų kaulų sveikatai užtikrinti, tačiau ji gali suteikti nemažą jų dalį. Žuvyje gausu vitamino D, kuris yra tirpus riebaluose ir atlieka svarbų vaidmenį kaulų augimui.
Be to, šis vitaminas padeda žarnynui pasisavinti kalcį. Tačiau beveik 50 % gyventojų jo suvartoja per daug, todėl apsvarstykite galimybę į savo racioną įtraukti daugiau žuvies.