Padažas gali būti garnyro priedas. Ir kuo universalesnis receptas, tuo platesnis jo pritaikymas. Ir pačiam garnyrui jis bus naudingas. Net patys paprasčiausi makaronai taps ryškesni ir apetitiškesni. Parodysime, kaip pasigaminti tokį universalų padažą.
Jums reikės:
- miltų – 50 g;
- mėsos sultinio – 600-800 ml;
- augalinio aliejaus – 1-2 šaukštus;
- grietinės – 1 šaukštas;
- pomidorų padažo – 2 šaukštų;
- svogūnas – 1 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- druskos, pipirų ir prieskonių pagal skonį.
Kaip gaminti?
- Įkaitinkite sausą ir švarią keptuvę. Nuolat maišydami pakepinkite miltus. Patartina kaitinti, kol karamelizuosis (pasidarys rudo atspalvio).
- Atskirai įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite tarkuotas morkas.
- Sultinį sumaišykite su pomidorų pasta ir supilkite į keptuvę su daržovėmis. Užvirinkite.
- Sumaišykite grietinę su pakepintais miltais ir įpilkite šiek tiek sultinio. Kai neliks gumuliukų, supilkite mišinį į keptuvę su sultiniu.
- Virkite 5-8 minutes, įberkite druskos ir prieskonių. Jei norite, šiame padaže galite troškinti mėsą, kotletus ar grybus. Mėgaukitės!
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi