Skaniausius marinuotus agurkus su garstyčiomis paruošti labai paprasta. Pavaišinkite šiais marinuotais agurkais savo draugus ir garantuojame, kad jie ateis pas jus vien dėl jų. Tokių skanių agurkų dar niekada nebuvote ragavę!
Ingredientai
- Agurkai – 1,5 kg;
- Druska – 3 šaukštai;
- Garstyčių milteliai – 2 šaukštai;
- Krienai – 1 lapas;
- Vyšnia – 2 lapai;
- Juodieji serbentai – 2 lapai;
- Česnakai – 3 skiltelės.
Marinuotų agurkų su garstyčiomis receptas
- Konservuoti puikiai pavyks tik tuomet, jei iš pradžių bent vieną naktį palaikysite pirktus agurkus šaltame vandenyje. Jie taps sultingi, traškūs ir labai skanūs.
- Stiklainius gerai išplaukite. Tam naudokite soda, kad įsitikintumėte, jog juos nuvalėte nuo galimų nešvarumų ir mikrobų.
- Ant dugno dėkite krienų, serbentų ir vyšnių lapelius, o šalia jų dėkite nuluptą česnaką. Nereikia pjauti česnakų galiukų.
- Į kiekvieną stiklainį suberkite agurkus, pasūdykite ir užpilkite verdančiu vandeniu. Uždenkite, bet neužsandarinkite. Leiskite jiems pabūti dvi dienas.
- Po to nuimkite viršutinį sluoksnį, kuris atsiras stiklainiuose, ir užvirinkite sūrymą puode.
- Galite arba atskiesti garstyčias sūrymu, arba supilti į stiklainius po vieną. Supilkite skystį ant agurkų, tada sandariai uždarykite dangtelius.
- Apverskite juos ir leiskite visiškai atvėsti.
Kaip matote, pagaminti raugintus agurkus su garstyčiomis tikrai labai paprasta.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi