Jei nenorite iš obuolių spausti sulčių ar jų džiovinti, yra kitas būdas paruošti šiuos sveikus vaisius – marinuoti. Pateikiame paprastą ir patikrintą receptą.
Marinuoti obuoliai stiklainyje
Ingredientai:
- 2 kg mažų obuolių;
- 3 litrai vandens;
- 150 g cukraus;
- 150 g medaus;
- 2 šaukšteliai druskos;
- vynuogių lapai ir serbentai.
Paruošimas:
- Kruopščiai nuplaukite obuolius. Dedame juos į didelį dubenį.
- Puode sumaišykite druską, cukrų ir medų su vandeniu. Sirupą užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir iš karto užpilkite ant obuolių.
- Sudėkite vynuogių lapus ir serbentus. Išmaišykite, kad sirupas tolygiai pasiskirstytų ant obuolių.
- Ant viršaus dedame lėkštę ir dedame į šoną. Šioje formoje obuolius paliekame 2 savaites kambario temperatūroje. Jie turi fermentuotis.
- Pabaigoje sudėkite obuolius į sterilizuotus stiklainius. Supilkite perkoštą marinatą.